10 Temmuz 2010 Cumartesi

Süleyman Turan Abimiz

Güven duyulan insan rollerinin hakkını veren büyük oyuncu. Repliğinin dışında birşeyler anlatmaya çalıştıgını görürsünüz gözlerinde. Anlatmaya çalıştıkları neler midir? dostluk, sıcaklık vefa gibi güzel hasletlerdir.

Türk sinemasında hakkının bir türlü teslim edilmediğine inandığım için seveni olarak içim bir hayli buruk aslında. Usta ise gönlü ferah olsun ki sinema adına müthiş bir oyunculuk bırakmıştır.

iyi ki varsın.

Yakışıklı adamın can yoldaşıdır Süleyman Turan. Gökhan Güney'e bile dostluk ettiği bir filmine rastlamıştım.

Oynadığı filmlerde adamlar hep Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit veya Filiz Akın gibi güzel kadınlarla aşk yaşarken -ya da yaşamaya tesebbüs ederken- süleyman abimiz bir köşede yalnızdır. Yalnızdır fakat aşıklara öğütler verir dert ortağı olur onların. Dert ortağı olmakla da kalmaz. Gerekirse canını bile verir dostları için. Namus timsalidir. Mahallenin ağır abilerindendir süleyman turan. Arkadaşlarının sevgililerine asla yan gözle bakmaz onları kardeş bilir. Arkadaşlarına daha bi kez olsun ''yahu yok mu yengenin bir tanıdığı falan bana da bi tane ayarlasanız ölür müsünüz'' dediği duyulmamıştır. Yalnızlığı üzerine elbise yapmış ve onu kabullenmiştir adeta. Belki de mahalleden, ilk ve tek aşkı yıllar önce ölmüştür kimbilir...

Belki de bir gönül yarası vardır derinlerde istemiş ama kavuşamamıştır. Bilemeyiz bunu. Bize asla anlatmaz. Ne de olsa yardımcı oyuncudur ve seyirci esas oğlanla- esas kızla ilgilidir.

Kısacası Süleyman Turan Sevimli, her şeyi çözmüş gülüşüyle herkesin mutlaka tanıması ve kaybetmemesi gereken candan dosttur. O hiç bir zaman kaybetmemistir aslında, gönlümüzü kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder