1 Kasım 2010 Pazartesi

Natuk Baytan Filmi Mafyası

natuk baytan üstadın çektiği filmlerde kendilerine yer bulan mafya elemanları genel yapı itibariyle zaafları olan kişilerdir. bu zaaflar kadın, kız, kumar falan değil ufak tefek ayrıntılardır.

misal ayı abbas'ın, karşısında limon yiyen birini görünce tribe bağlaması ''yapma etme canım kardeşim tamam ne diyorsan kabul ediyorum tamam'' deyişi bunu ispatlar niteliktedir. natuk baytan mafyası bombayı elmanın içine mi armutun içine mi koymak üzerine saatlerce tartışacak derecede üst düzey teknolojiye sahiptir. (yedi bela hüsnü)

tüm adamlar teker teker gitmektedir öldürmek istedikleri kişilere. karamürselli deli hamdi, gerzek hamdi, kız ismet(tango necla) hep böyle karakterlerdir. mafyanın başındaki lider madara olana kadar tek tek bütün adamlarını salar öldürmek istediği kişinin üzerine. yani bir sırayı takip eder natuk baytan mafyası.

tabi genelde koftiden bir hadiseyle işlerini başaramadan madara olurlar. mafyanın başındaki liderin madara oluşu ise en sona saklanır.



diyelim gerzek hamdi öldüremedi elemanı ''tabi ya der mafyanin lideri onu asıl bitirecek olan adam o değildi.'' ulan madem biliyodun onu niye önce salmadın üste diye düşünmemeliyiz. ayrıca mafya lideri üste salacağı kişilere gaz vermeye bayılır.

karamürselli deli hamdi'yi hüsnü'nün üstüne salarken rahmetli ali şen'in hamdi'ye: ''hüsnü deli hamdi'yi işkembe kazanında 5 dakikada kaynatır, çorba yaparmış diyeceğiz ki iyice sinirlensin'' demesi bu gaza en büyük örnektir.

genelde absürd küfürler eder bu adamlar:

''şimdi ananı laciverte boyadım'' küfrünü bugün duymayan nadirdir.

bir de kumar tutkusu vardır tabi. hatta korkusuz korkak filminde ayı abbas masada oyun oynayacak müşteri bulamadığında:

-kimseyi bulamadık bari birbirimizi kazıklayalım

diyerek son noktayı koymuştur.


gerçek hayatta çoğu vefat etmiş bu insanlara allah'tan rahmet diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder