27 Kasım 2010 Cumartesi

28 kasım 2010 galatasaray beşiktaş maçı

çöküşü dibine kadar yaşayan iki takımın mücadelesi. üç büyükler o kadar kötü halde ki bu maça derbi diyesi gelmiyor insanın. yıllar sonra derbi heyecanına kapılmadığım nadir karşılaşmalardan birisi. kimse romantizm yapıp anadolu takımları diye konuşmasın. anadolu takımlarının ligde şahlanması takdire şayandır fakat bunda en büyük pay istanbul takımlarının yaşadığı çöküştür. onlar takır takır oynarken nerdeydi anadolu takımları? çok net hatırlıyorum deplasmanda aldıkları bir puanı ya da hasbelkader aldıkları üç puanları aylarca, yıllarca konuştuklarını. kurt kocayınca maskara olurmuş bu da o hesap. neyse asıl mevzuya maça dönelim.

5 müsabakadan 4 tanesinde gol atamayan bir galatasaray gerçeğiyle karşı karşıyayız. baros sakat ve o günden bugüne forvet yok. orta sahada kilidi açacak adam yok. forvet gerisine adam arayacağına forvet alsan bu sıkıntılar olmazdı. mehmet batdal diye bir çocuk alıyorsun oynatmıyorsun. ulan madem baros sakatken bile oynatmayacaksınız niye alıyorsunuz çocuğu? üstelik hani o kadar da kötü birisi değildi. buca'da iyi işler yaptı. hatta ilk geldiğinde hakan şükür'ü andıran tarzıyla bir parça sevindirmişti. ama batdal'ı şu an unuttuk.

gs böyle de bjk on numara mı? o da beter. haybeye kaybedilen puanlarla kumarda mal varlığını döke saça kaybeden bir mirasyediyi andırıyor.

üstelik maçta eksiklikler de cabası. bobo ve quaresma en önemli eksiklikler arasında. beşiktaş takımı bir ekip olamadı. maçlarda ekip ruhundan uzak oynuyorlar. baktığımızda en önemli kozu guti olacaktır. nobre'yi de sayabiliriz. ama dediğim gibi takımda hava eksik. o da olmayınca her şey yalan zaten. bu dağınık yapısıyla ve oluşturulamayan ekip ruhuyla bu maçta işleri gerçekten zor.

gs cephesinde kewell, ileride pino ve ortada ayhan etkili olacaktır. bu arada baros'un forma giyebileceği yönünde haberler var. büyük ihtimal yedekler arasında göreceğiz kendisini. bu da gs cephesi adına olumlu bir gelişme zira baros'un yokluğunda cimbomun neler çektiğini herkes biliyor.

futbol istatistiklerle, kağıt üzerinde oynanmaz ama galatasaray evinde beşiktaş ile yaptığı son 12 karşılaşmanın 11'ini kazanmış durumda. bu istatistiki veriye beşiktaş'ın dağınık oyununu da eklersek bu maçtan beklediğim cimbom galibiyeti,(ağır basan galibiyet ama sürprizlere açık olun o da beraberlik) ikinci tercih ise beraberlik. kısaca maç iki ihtimalli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder